Kommunen består av hovedøya Fedje og mange mindre øyer og skjær, med rundt 500 fastboende. Øya er kjent for sin sterke tilknytning til havet, med fiske, fyrvokterliv og sjøfart som sentrale deler av historien og kulturen.
Et av Fedjes mest kjente landemerker er Hellisøy fyr, som fortsatt er i drift. I nyere tid har Fedje fått oppmerksomhet gjennom whiskydestilleriet Fedje Ocean Distillery, og en økende satsing på reiseliv og kultur. Samfunnet preges av nærhet, ro, naturopplevelser og en sterk identitet – der vær, vind og hav spiller hovedrollene.

Utsikt fra Mulen.

Fergen Fedjebjørn returnerer til Sævrøyna.

Utsikt fra Mulevegen.

Vidnappen. Hvor går veien videre?

Vidnappen – eit krigsminne.

Smiholmen.

Hellisøy fyr.

De gamle bukkene har de stiveste hornene.

Sauer e ålreite dyr.

Utsikt mot Sildevågen.

Fedjefjorden.

Fri som...

Gammelt maritimt utstyr som har sett bedre dager.

Moldøyna til høyre.

DrivD...

Siste posisjon...

Hus på Skotholmen.

Utsikt fra Moldøyna.

Gammel trebebyggelse ved Muren.

Utsikt mot Kremmarholmen.

Skikkelig hampetau.

Klassisk talje i tre.

Muren.

Utsikt mot Børhaugen.

Utsikt mot Fedje Sjøtrafikksentral.

Fedje kirkestad. Siden 1600-talet har det stått tre tidlegere kirkebygg på same plassen som en finner dagens kirke.

Fedje havstuer.

Utsikt fra fergen tilbake til Sævrøyna.

Skotholmen.

Kom i snakk med en av Fedjes ambassadører Karsten Madsen og han overtalte meg til å prøve varmrøykt hvalkjøtt (fåes kjøpt i Kvalbua) med hjemmelaget potetsalat, paprika og appelsin. En kombinasjon som i utgangspunktet ikke hørtes helt innbydende ut men som viste seg å være en himmelsk smaksopplevelse 😋.